Συχνές ερωτήσεις

Χτυπήθηκε το πάτωμα επιφανειακά σε συγκεκριμένο σημείο και δημιουργήθηκε βαθούλωμα. Πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρη η σανίδα;

Χρησιμοποιείστε ειδικά fix kit για να επιδιορθώσετε μικρά βαθουλώματα στο δάπεδο, τα οποία προκαλούνται όταν πέσει, για παράδειγμα, ένα ψαλίδι και κάτι παρόμοιο. Όταν τα βαθουλώματα είναι μεγαλύτερα θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την σανίδα.

Πως αφαιρώ τους λεκέδες από κρασί ή σάλτσα από το laminate;

Αφαιρέστε τους λεκέδες ή τις κηλίδες αμέσως όταν εμφανιστούν. Πάρτε μία καθαρή στεγνή παρκετέζα και μουσκέψτε την με κατάλληλο διάλυμα για laminate .Τρίψτε το λεκέ .Ποτέ μην ψεκάσετε οποιοδήποτε καθαριστικό επάνω στο δάπεδο.

Σφουγγαρίζεται το laminate;

Το laminate δάπεδο είναι ένα υλικό που χρειάζεται πολύ λίγη συντήρηση. Για τον τακτικό καθαρισμό του θα χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα ή στεγνή παρκετέζα. Σφουγγαρίζετε το δάπεδο με διάλυμα καθαρισμού κατάλληλο για laminate, και καλά στημένη σφουγγα

Είναι το Laminate κατάλληλο για δάπεδο με ενδοδαπέδια θέρμανση;

Όταν στο χώρο σας υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση ,η επιλογή του laminate θα πρέπει να γίνει προσεκτικά .Τα περισσότερα laminate είναι κατάλληλα για την περίπτωση αυτή αρκεί να ακολουθούνται οι παρακάτω κανόνες:

  • Πριν την τοποθέτηση Όλοι οι αγωγοί του ζεστού νερού να έχουν τοποθετηθεί κάτω από το βασικό δάπεδο και να είναι min.3cm κάτω από την επιφάνεια. Επιπλέον το σύστημα θα πρέπει να δοκιμαστεί πριν την εγκατάσταση του laminate.
  • Τοποθέτηση Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι σβηστή και τοποθετούμε υπόστρωμα που είναι κατάλληλο για τη θέρμανση. Οι αρμοί συστολής-διαστολής θα παίξουν το σημαντικότερο ρόλο αρκεί να μπουν στις κατάλληλες θέσεις.
  • Μετά την τοποθέτηση Μετά την τοποθέτηση περιμένουμε τουλάχιστον 24 ώρες πριν ανοίξουμε την θέρμανση και αυξάνουμε την θερμοκρασία σταδιακά .Η θερμοκρασία της επιφάνειας του δαπέδου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 28οC.